The Baltic States Tour 2021

DSC_3728 IMG_2435 IMG_2501

We bezoeken Vilnius (Litouwen), Riga (Letland) en Tallinn (Estland).
Estland, Letland en Litouwen waren eeuwenlang speelbal van de geschiedenis.
Slechts een korte periode, van 1920 tot 1940, waren ze onafhankelijk. Sinds 1990 zijn ze dat opnieuw.In 2005 zijn de landen toegetreden tot de Europese Unie.
De Baltische landen hebben elk een eigen geschiedenis.
De Esten oriënteerden zich vanouds op Finland en Zweden, de Letten op Duitsland en de Litouwers op Polen, en dat is zowel aan het stedenschoon als op culinair gebied goed te merken. De Hanzestad Tallinn, hoofdstad van Estland, was in de sovjettijd geliefd als schilderachtige vakantiebestemming. De stadsmuren en torens vormen het best bewaard gebleven middeleeuwse verdedigingsstelsel van Europa.

De hoofdstad van Estland verenigt oud en nieuw. Tallinn werd door de Europese Unie aangewezen als Culturele Hoofstad van Europa in 2011.
Tot dan wachten is zonde van de tijd. U kan nu met ons mee naar de best bewaarde Middeleeuwse stad van Europa met zijn goedbewaarde geplaveide straatjes en de typische gebouwen van de elfde tot de vijftiende eeuw. We verblijven in Nordic Hotel Forum 4**** vlakbij het oude stadscentrum met zijn 2 kilometer lange omwalling waarvan 26 torens bewaard bleven. We bezoeken de oude stad met het majestueuze gotische raadhuis dat met het aanpalend plein al zeven eeuwen lang het kloppend hart van Tallinn vormt. Ook Peter de Grote was aanwezig in Tallinn want het Kadriorg Palace werd in zijn opdracht gebouwd. Een bezoek aan het paleis geeft ons tevens de kans om een aantal creaties van Carl Fabergé te bewonderen.

IMG_0514 IMG_0522 IMG_0526

IMG_2385 IMG_2386 IMG_2418

Voor een kort programma van Riga en Vilnius : kontakteer ons.

Het volledige programma in voorbereiding.

Organisatie i.s.m.  een erkend reisbureau en lokale DMC.

Het volledig programma is te verkrijgen via Raymond Gorissen, tel. 0475 5433 028