St Petersburg Trip September 2018

DSC_0110

Peterhof4

Singing 1

Spilled blood 7

DSC_0780

 

 

 

 

 

Onze laatste reis naar Sint-Petersburg was een absoluut succes. Ook dit jaar hebben wij het genoegen om U een reis naar Sint-Petersburg voor te stellen.
Gedurende 200 jaar was St.-Petersburg de hoofdstad van het Russisch Tsarenrijk. Later kwam een duistere sluier van politiek onbegrip en dito machtsmisbruik er een ideologie vertolken … Lenin verbond zijn naam met de parel der Russische steden. Onder de oorlogsjaren zou Leningrad bloedig in de actualiteit blijven.
In 1991 maakte het ontmoedigde volk vrij snel een einde aan de impasse waarin het regime was terechtgekomen en samen met de Berlijnse Muur vielen namen en symbolen van hun kunstmatige voetstukken. Sint-Petersburg was herboren.

Doorheen dit alles stroomt sinds eeuwen de machtige Neva naar de Finse golf. In en rondom de stad wedijveren Renaissance, Barok en Art-Nouveau. De architectuur vertolkt de rijkdom van weleer … Dit is niet de oudste maar ongetwijfeld wel de mooiste stad van Oost-Europa. Volgens velen, de mooiste van de wereld !
Sint-Petersburg is een must voor iedere cultuurliefhebber.
De Hermitage (het voormalige Winterpaleis), met een onvoorstelbare hoeveelheid kunstwerken, waaronder een zeer grote collectie Vlaamse Meesters en Rembrandts, het Zomerpaleis in Petrovoredts, de paleizen in Poesjkin en Pavlovsk, het Alexander Nevski Klooster, het paleis van Yussopov, de Peter en Paulvesting, de Bloedkerk, het vroegere Fabergéhuis en de Isaac Kathedraal zijn enkele van de vele bezienswaardigheden die tijdens deze reis worden bezocht.

We verblijven in het Sokos Hotel Vasilievsky ****+ gelegen op het rustige Vasilievsky Eiland, in het hart van het historisch centrum van St.-Petersburg. Dit hotel biedt zijn gasten moderne en comfortabele kamers, hoge kwaliteit en een grote variëteit aan faciliteiten, eigen aan een vier-sterren hotel. Door zijn ligging zijn heel wat bezienswaardigheden en musea op wandelafstand gelegen.

Reisdatum : vrijdag 28 september t.e.m. dinsdag 2 okotober (5 dagen/4 nachten).
Vlucht vanuit Brussel.
We reizen met een beperkte groep. Indien u meer informatie wenst over deze exclusieve reis, aarzel dan niet om ons zo snel mogelijk te kontakteren.
Op aanvraag sturen wij U het volledige dagprogramma, reisvoorwaarden en reservatieformulieren. We voorzien ook een info-avond met een fotoverslag van de vorige
reis met een grondige toelichting van het programma. Wij werken samen met een erkend reisbureau.

Welkom in de stad van Peter de Grote, Catharina, Rastrelli, Dostoievsky en Fabergé !

St Petersburg klein