Het Sultanaat van Oman ligt op slechts 6u vliegen en met zijn 4 miljoen inwoners en een oppervlakte 10x zo groot als België, is Oman een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld.

Oman, ‘het Sultanaat van de zee’, is lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West. Vandaar de lange traditie van openheid en gastvrijheid, die ertoe heeft geleid dat het land ook vandaag de dag nog graag bezoekers ontvangt. Daarenboven is het ook nog altijd een authentieke bestemming, en gaat de ontwikkeling van toerisme samen met behoud van de natuurlijke omgeving en prachtige hotels.

In Muscat zijn geen opzichtige wolkenkrabbers te vinden, maar wel de sierlijkheid van lage lichtgekleurde gebouwen die de culturele identiteit van de eeuwenoude stad respecteren. De wereldberoemde Muttrah soek, indrukwekkende forten, het gouden paleis van de Sultan en de geurige koffiehuizen zorgen voor een sprookjesachtige en authentieke sfeer in het oude centrum van de stad. Het nog onbekende en vooral ongerepte Oman wordt ook wel ‘het best bewaarde geheim van Arabië’ genoemd.

Wahiba-Sands-Oman

Oman_1maxresdefaultOman-Desert-Advent-600x393BrandOman-1images

 

 

 

 

 

Met de blauwe fjorden in het uiterste noorden van Oman, de eindeloze rode en goudgele zandduinen in het binnenland, de witte steden langs de kust en het verrassend groene zuiden van het Sultanaat, biedt de bestemming een zee aan mogelijkheden. Niet alleen de woestijn, ook de wadi’s, het uitgestrekte gebergte (Oman beschikt over een eigen Grand Canyon) en de verrassend rijke onderwaterwereld maken van Oman een bijzondere bestemming voor de actieve vakantieganger. Het eeuwenoude verleden van het Sultanaat, met Unesco hoogtepunten zoals de wierook-route en de talloze legendes maken het tot een ideale incentive of toeristische bestemming.

Ontdek samen met ons de magie van het Sultanaat Oman !

Bekijk hier een korte video’s en u zal overtuigd zijn om met ons mee te reizen naar deze verborgen parel :