Due to Corona-virus we had to cancel Kiev 2020 …

We brengen in 2021 een bezoek aan Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Vervolgens bezoeken we het UNESCO-beschermde Lviv in het westen van Oekraïne. We reizen vanuit Brussel en de groep is beperkt tot een 20-tal personen. Organisatie i.s.m. een erkend Belgisch reisbureau en een plaatselijke reisorganisatie in Kiev.

IMG_0968 IMG_0989 IMG_3502

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VOORLOPIG PROGRAMMA !

Dag 1,  BRUSSEL – KIEV

Rechtstreekse vlucht met Ukraine International Airlines

Rechtstreekse vlucht met UIA vanuit Brussel naar Kiev Borispol (GMT +2)
Ontmoeting met plaatselijke Nederlands- of Engelstalige gids.
Transfer per autobus naar Hotel Premier Palace (5*) of Fairmont Grand Hotel in het stadscentrum op 100 m van de hoofdstraat.
Wandeling naar restaurant O’ Panas of ander.
Diner in restaurant O’ Panas of ander.
Als eerste kennismaking met deze gezellige en interessante stad moet u zeker nog een wandeling maken over het Onafhankelijkheidsplein of de Khreshchatik-boulevard.

Dag 2, KIEV

Rondrit in Kiev.
We maken een stadsrondrit langs alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de St. Vladimirkathedraal (bezoek), passeren langs Kyiv National University, The National Opera Theatre of Ukraine en stoppen bij de Gouden Stadspoort (fotostop). We wandelen naar de beroemde St. Sofia-kathedraal uit de 11de eeuw, waar prachtige mozaïeken te bewonderen zijn (bezoek). Ook bezoekt u de vlakbij gelegen mooie blauwe St. Michael Gouden Domkathedraal en U kan een wens doen bij de fontein. De Andrewstraat is een museum op zich. Tal van originele oude huisjes, antiekwinkeltjes en de straatmarkt met lokale kunst zorgen voor een kleurrijk en gezellig geheel. De St. Andrewkathedraal in dit oudste gedeelte van de stad, is een meesterwerk van architect Rastrelli.
We rijden via een aantal historische gebouwen en pleinen weer terug naar het Onafhankelijkheidsplein voor de lunch.
De St Vladimirkathedraal : gebouwd tussen 1862 en 1882 in Russische pseudo-Byzantijnse stijl. Beroemd voor zijn frescos.
St. Sofia-kathedraal : Oudste kerk van Kiev gebouwd in 1037 en genoemd naar de St. Sophia-kathedraal in Constantinopel. Deze majestueuze kerk met zijn 13 koepels heeft een interieur met rijke frescos en mozaieken. Is tevens Unesco werelderfgoed.
Lunch in plaatselijk restaurant Varenichnaya op Kreshchatik-boulevard.
Vervolg van stadsrondrit.
Wandeling rond het Onafhankelijkheidsplein.
Het grootste en mooiste plein van Kiev is het Onafhankelijkheidsplein (Maidan Nezalezhnosti), een populaire ontmoetingsplaats, maar ook een plek van grote historische betekenis.
Bezoek aan The Bodhan and Varvara Khanenko Museum
The Bodhan and Varvara Khanenko Museum : de eigenaar van het huis was een bekend kunstverzamelaar en weldoener Bodhan Khanenko (1849-1917) en zijn echtgenote Varvara.
’s Avonds een voorstelling in het Operatheater van Kiev of National Philharmonic (facultatief en onder voorbehoud van programma. Het programma is pas bekend 1 maand op voorhand).

Dag 3,  KIEV

Bezoek aan Pecherska Lavra.
Dit prachtige, duizend jaar oude kloostercomplex telt tientallen gouden koepels en beslaat een enorm gebied aan de oevers van de Dnjepr.
We bezoeken tevens het Museum of Historical Values met een collectie goud van de Scythen waar het Louvre en het Hermitage jaloers op zijn.
Lunch in restaurant Tsarskeyo Selo.
Wandeling naar het ‘Monument of the Motherland’ en de sculpturen naast het National Historical Museum of WWII. Zicht over the Dnepjr river.
Per autobus terug naar het stadscentrum rond Kreshchatik-boulevard.
Kreshchatik, 2 kilometer lang, is de meest geliefde straat van Kiev en is misschien wel de meest impressieve ononderbroken keten van stalinistische gebouwen eender waar. De trottoirs met kastanjebomen langszij zijn de ideale plek voor een relaxte wandeling.
Vrije tijd in het stadscentrum aan de Bessarabs’ka boerenmarkt of optioneel bezoek aan het Pinchuk Art Centre (Museum of Modern Art, gratis toegang).
Vrij diner
’s Avonds een voorstelling in het Operatheater van Kiev of National Philharmonic (facultatief en onder voorbehoud van programma).

Dag 4, KIEV – LVIV

Check out

09:30 Samenkomst met gids in hotellobby
10:00 Bezoek aan het National Art Museum.
National Art Museum : in dit museum gebouwd in de 19de eeuw in de vorm van een Griekse tempel vinden we in de 21 gallerijen waardevolle collecties terug die vrij onbekend zijn bij Westerse bezoekers, gaande van ikonen, schilderijen, sculpturen vanaf de 14de eeuw tot het begin van de 19de eeuw.
Vrije lunch.
Optioneel bezoek aan The National Museum “Chernobyl” of een van de andere musea zoals het Pinchuk Art Centre (Museum of Modern Art, gratis toegang),
het Museum of Modern Ukrainian Art, het oorlogsmuseum, of vrije tijd in het stadscentrum. We kunnen ook opsplitsen naargelang de interesse.
Vertrek vanuit Kiev Borispol naar Lviv. Vertrektijden worden later medegedeeld.

Aankomst LVIV

Transfer per autobus naar Hotel Opera (4*) of Grand Hotel (4*) in het historische stadscentrum van Lviv.

IMG_5579 IMG_5740 IMG_5803

Dag 5, LVIV

Een cultuurhistorisch juweel in centraal Europa, dat is Lviv, ook wel Lvov of Lemberg genoemd.
Sinds de stichting in 1250 maakte de stad deel uit van verschillende rijken, en haar bewogen geschiedenis weerspiegelt zich in het stadsbeeld. Bouwwerken in allerlei stijlen zijn er te bezichtigen. Niet te missen zijn de barokke, 18e-eeuwse St. Joris-kathedraal, het renaissancistische Zwarte Huis uit 1577, de elegante residentie van Korniakt uit 1580 en de Armeense kathedraal met zijn prachtige, kleurrijke interieur. Maak een wandeling door de historische binnenstad – sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst – en onderga de unieke sfeer van Lviv !

Aangezien ons hotel in het centrum ligt, zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand te bezichtigen.
Stadswandeling :
Armeense kathedraal
Arsenal
Het Zwart Huis
Barokke St.-Joriskathedraal
Het paleis van Koning Jan Sobieski III (Palats Komjakta)
Marktplein met stadhuis
De kapel van de familie Boim (Kaplytsia Boimiv)
etc.

Vervolg van stadswandeling na de lunch.
Indien de tijd het toelaat :
Bezoek aan een van Europa’s oudste kerkhoven ‘Lychakiv Cemetery’. Dit beschermd historisch monument is met zijn prachtige sculpturen, en ondanks zijn bestemming, één van de mooiste plaatsen van de stad. De ‘Père Lachaise’ van Lviv !
’s Avonds een voorstelling in het Operatheater van Lviv (facultatief en onder voorbehoud van programma).

Dag 6,  LVIV

Paleis van de Potocki’s
De schaal van dit paleis laat weinig twijfel over de status van de familie die er ooit resideerde. De Potockis waren een van de meest machtige clans in Centraal-Europa. Nadat Polen in de 18de eeuw van de map werd geveegd stegen zij binnen de rangen van de Habsburgers en leverden vele gouverneurs voor Galicië. Onlangs gerestaureerd, is er nu een afdeling van de Lviv Gallery of Art gehuisvest. De focus is op Renaissance en Barok gericht, terwijl ook de interieurs interessant zijn.

Lviv Art Gallery (het grootste en meest vooraanstaand fine art museum in Oekraïne).
Rondleiding in de opera van Lviv.
Lviv ondergronds : we zakken af in de ondergrondse tunnels van het oude Lviv.
’s Avonds een voorstelling in het Operatheater van Lviv (facultatief en onder voorbehoud van programma).
Vrij diner.

Dag 7, LVIV – KIEV – BRUSSEL

Vertrek per autobus naar Lviv Airport
Vlucht naar Kiev met Ukraine International Airlines
Vertrek vanuit Kiev Borispol met rechtstreekse vlucht met Ukraine International Airlines naar  Brussel